Industriële diensten

De voordelen van Mars schilderwerken.

Wij zijn voor u een goede partner als u op zoek bent naar een schildersbedrijf dat expertise heeft in verschillende disciplines. Ons spuit -en schilderwerk is toepasbaar op zowel kleine als grote projecten. Wij zijn flexibel inzetbaar, waarbij kwaliteit van oplevering altijd moet voldoen aan de afgesproken eisen. Dit garanderen we door onze professionele opstelling en het lidmaatschap van het de Betere Schilder keurmerk.

Spuitwerk

 

Plafonds, wanden,  keukendeurtjes, deuren, kozijnen  en ander houtwerk kunnen met de kwast of een roller maar ook met een verfspuit weer als nieuw worden gemaakt. Het afplakken neemt iets meer tijd in beslag als bij traditioneel schilderwerk, maar wanneer we gaan spuiten  gaat dit vele malen sneller als schilderen met de hand.

Eindresultaat veel mooier door spuitwerk

Het eindresultaat is niet alleen beter gedekt maar ook gladder en strakker. Met de watergedragen verfproducten die wij verplicht zijn te gebruiken binnenshuis is met name de hoogglans via ons spuitsysteem in het hoogste eindafwerking te realiseren. 

Voor het schilderen van staal is het van belang dat we gebruik maken van kwalitatief goede producten en dat we goed voorbereid en zorgvuldig te werk gaan. Staal wordt vaak buiten gebruikt, denk bijvoorbeeld aan een hekwerk of een stalen deur, en daarmee krijgt het vaak te maken met veranderende weersomstandigheden. Hierdoor ontstaat kans op corrosie, in de volksmond beter bekend als roest. We leggen je graag uit, aan de hand van een stappenplan, hoe wij staal op de beste manier verven.

Wellicht overbodig om te noemen, maar zeker niet onbelangrijk: we plakken alle niet te schilderen delen zorgvuldig af. En de schilderstape verwijderen we bij voorkeur voordat de verf volledig droog is. Ook de grond wordt bedekt, zodat er geen verfspatten achterblijven. Tevens denken wij aan onze gezondheid en dragen een stofmasker bij het schuren en aangepaste handschoenen als we met een afbijtmiddel werken.

Voorbereiding bij nieuw staal

Nieuw staal bevat een dunne vetlaag ter bescherming tegen roestvorming. Deze vetlaag verwijderen we voordat we het staal schilderen. Ontvetten gaat eenvoudig met thinner of wasbenzine. Na het ontvetten, spoelen we de ondergrond goed af zodat er geen resten van de beschermingslaag achterblijven.

Voorbereiding bij verroest staal

We verwijderen altijd zoveel mogelijk de bestaande roestlagen. Dikke lagen halen we weg met een staalborstel en de rest van de roest schuren we grondig op met een schuurborstel en daarna met grof schuurpapier. Daarna stoffen we het metaal af. Om het vervolgens weer te ontvetten met thinner of wasbenzine. Het is hierbij zaak dat er geen resten achterblijven.

Voorbereiding bij reeds geschilderd staal

Indien de bestaande verflagen nog helemaal intact zijn en er geen roestsporen zichtbaar zijn, dan volstaat het om de aanwezige verflagen op te schuren. Bij reeds geschilderd staal in slechte staat moeten de verflagen met een afbijtmiddel verwijderd worden. Daarna schuren we de eventuele roest zo veel mogelijk weg en maken alles stofvrij.

Wanneer je latex laat spuiten krijg je het beste resultaat zonder strepen. Dit komt doordat er geen roller aan te pas komt en je dus ook geen aanzetten ziet. Er wordt bovendien niets overgeslagen.

Brandwerende coating aanbrengen krijgt de laatste jaren steeds meer aandacht. Het heeft dan ook heel veel voordelen. Brandwerend coaten verhoogt de brandwerendheid van allerhande stalen constructies, maar heeft ook esthetische voordelen. Brandwerende coating maakt het mogelijk om stalen draagconstructies in zicht te houden. Het is een prima alternatief voor brandwerende platen met eenzelfde resultaat. Brandwerend coaten maakt het mogelijk om staalconstructies tot wel 120 minuten te beschermen.

Gecertificeerde oplevering.

De stichting Bouwen met Staal heeft richtlijnen opgesteld ten aanzien van het brandwerend coaten van staalconstructies. Alle Europese normeringen worden hierin meegenomen waardoor het mogelijk wordt om eenduidig de brandveiligheid te toetsen. Het draagt zo bij aan de veiligheid van gebouwen. Desalniettemin blijft het zaak om het coaten en het materiaal dat hiervoor gebruikt wordt ook praktisch te toetsen op veiligheid. Aan de hand van richtlijnen en normeringen zelf kritisch blijven kijken. Dat is de manier waarop wij werken en voor onszelf en onze klanten de meest brandveilige omgeving te creëren. Daarom ontvangt u van ons een certificaat voor de geleverde brandwerende coating werkzaamheden.

 

 

 

Bij -en overschilderen van constructies

Bij assemblage van constructies ontstaan beschadigingen. Deze kunnen wij door kleuranalyse en expertise in bijna nieuwstaat terug brengen. Indien volledig overschilderen is gewenst krijgt u van ons vooraf advies over de toe te passen verfsystemen.

Ook het werken op hoogte is voor ons geen probleem. Alle certificaten en diploma’s zijn bij ons aanwezig.

Voorbeelden van ons werk:

Neem contact met mij op voor een offerte!